Hyatt Place Hotel, Hoofddorp

Objectgegevens
Naam: Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel te Hoofddorp
Aard: Hotel, totaal 330 kamers
Adres: Rijnlanderweg 800 te Hoofddorp
Datum aanleg: April 2012 – december 2013
Vloeroppervlak: Nieuwbouw, ca. 16.300 m2 BVO

Opdrachtgever
Amsterdam Airport Hotel Owner B.V.
In onderaanneming van Bouwbedrijf Wessels Rijssen B.V.

Opdrachtgever Service en Onderhoud
Amsterdam Airport Hotel Owner B.V.

Bouwteam
Eigenaar: Amsterdam Airport Hotel Owner B.V.
Gebruiker: Hyatt
Architect: PBV Architecten
Bouwdirectie: B3 Bouwadviseurs B.V.
Adviseur: Haskonng Nederland B.V.
Constructeur: Adviesbureau Broersma
Aannemer: Bouwbedrijf Wessels Rijssen B.V.

Installaties
□ lichtinstallatie
□ decentrale noodverlichtingsinstallatie
□ krachtinstallatie
□ noodstroom aggregaat
□ terreininstallatie
□ aardingsinstallatie
□ bliksembeveiligingsinstallatie
□ overspanningsbeveiligingsinstallatie
□ lichtweringsinstallatie
□ ontruimingsinstallatie
□ brandmeldbeveiligingsinstallatie (gecertificeerd)
□ voorzieningen inbraakbeveiligingsinstallatie
□ voorzieningen camera bewakingsinstallatie
□ bedienings- en signaleringsinstallatie
□ data- en telefooninstallatie (gecertificeerd)
□ videofoon-/intercominstallatie
□ voorzieningen ten behoeve van audiovisuele installaties
□ sanitaire installaties
□ verwarmingsinstallaties
□ ventilatie- en luchtbehandelingsinstallatie
□ hemelwaterafvoerinstallatie
□ binnen riolering
□ koud- en warmtapwaterinstallatie
□ brandbestrijdingsinstallatie
□ gasinstallaties
□ koelinstallatie
□ regeltechnische installatie

Rol van S&L nieuwbouwfase
In Hoofddorp is begin 2014 geopend het Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel. Het hotel beschikt over 330 ruime kamers en is van alle gemakken voorzien. Het is de tweede vestiging van Hyatt in de regio Amsterdam. Het Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel is strategisch

gelegen. Het bevindt zich op de hoek van de Kruisweg en de Rijnlanderweg in Hoofddorp, op slechts vijf kilometer afstand van Schiphol en goed bereikbaar via de A4/A5. Ook het NS-station Hoofddorp ligt op een steenworp afstand.

Het hotel bestaat uit een laagbouwgedeelte met tien verdiepingen en een hoogbouwgedeelte met dertien verdiepingen. De blokken staan loodrecht op elkaar. De opbouw van de hotelfuncties is zoals deze zich al decennia lang heeft bewezen. Op de begane grond bevinden zich de publieke ruimten met daarboven op de eerste verdieping de vergaderzalen en fitness. Vanaf de tweede tot en met de dertiende verdieping bevindt zich het zogenaamde 'beddenhuis' met in totaal 330 hotelkamers en suites.

In de oksel van de genoemde bouwdelen bevindt zich de blikvanger van het gebouw, de grote zes meter hoge hal met daarin dus alle publieke ruimten zoals de receptie, bar, lounge en restaurant.

Het bouwkundige ontwerp is gemaakt door PBV Architecten.

De uitgangspunten van de sanitaire-, werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties zijn in bouwvoorbereidingsfase ontworpen en middels een bestek en tekeningen vastgelegd door Royal Haskoning Nederland B.V.

Schulte & Lestraden B.V. is gedurende de uitvoeringsfase verantwoordelijk geweest voor het definitieve installatieontwerp, uitvoering en bedrijfsvaardig opleveren van de genoemde technische installaties. Bovendien is Schulte & Lestraden B.V. gedurende de uitvoeringsfase verantwoordelijk geweest voor de begeleiding van de onderaannemers voor o.a. de sprinklermist-, gasblus-, luchtkanalen-, data-, brandmeld-, aardings-, bliksemafleider- en ontruimingsinstallatie.

Om te komen tot een definitief installatieontwerp afgestemd op het bouwkundige ontwerp, functionele-, financiële- en duurzaamheidseisen, is er in zeer nauw overleg met de gebouweigenaar, gebruiker, bouwdirectie, installatie adviseur en (interieur) architect en nevenaannemers samengewerkt.

Om het energieverbruik te optimaliseren is een modern gebouwautomatiseringssysteem ingericht. Daarnaast beschikt het hotel over een energiemanagementsysteem. Dit systeem registreert onder andere nauwkeurig de energiestromen van de WKO-installatie en levert zo de vereiste informatie om het systeem continu te optimaliseren.

In het project is ter verbetering van het binnenklimaat, energieverbruik en exploitatiekosten de volgende verbeteringen aangebracht:
□ centraal geschakelde verlichting
□ LED verlichting voor vluchtwegaanduidingen
□ LED verlichting in verkeersruimten
□ hoogfrequente verlichting
□ aanwezigheidschakelaars in hotelkamers en secundaire ruimtes"
□ WKO-installatie
□ laag temperatuur verwarmen
□ hoog temperatuur koeling
□ warmteterugwinning uit ventilatielucht.

Rol van S&L onderhoudsfase
Voor het Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel voeren wij alle preventieve en correctieve onderhoudswerkzaamheden inclusief wettelijke keuringen uit aan de genoemde installaties.
Werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens normale kantoortijden. Onze organisatie is afgestemd om met minimale overlast voor de gebruikers en bezoekers, alle activiteiten te verrichten die nodig zijn voor deze onderhoudswerkzaamheden.

Naast de onderhoudswerkzaamheden verzorgen wij ook de verbouwing en. Door onze grondige kennis van de aanwezige installaties zijn deze wensen te realiseren met minimale overlast voor de gebruikers en bezoekers.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de facilitaire organisatie van het Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel en de gebouweigenaar.